Opleiding

De Harmonie heeft leerlingen hoog in het vaandel staan. We brengen kinderen in jongelui graag in contact met muziek, onder andere via de scholentour en Muziek Maak Je zelf Cursus. Onze muziekopleidingen bloeien volop. Maandelijks starten er nieuwe leerlingen, en de leerlingorkesten blijven onveranderd populair. Preludium heeft bijvoorbeeld zo’n 40 leerlingen! Ook De Aanzet start ieder jaar weer met zo’n 10-15 beginnende muzikanten.

De meesten die bij ons binnen komen kunnen nog geen instrument spelen. De Harmonie werkt samen met professionele docenten die gespecialiseerd zijn in bepaalde instrumenten. Zij besteden niet alleen aandacht aan techniek en kennis, maar ook aan plezier! Er wordt toegewerkt naar muziekexamens. Met een A diploma kunnen leerlingen vanuit beginnersorkest De Aanzet doorstromen naar leerlingorkest Preludium. En met een B diploma kun je door naar Het Orkest.

Muziek leren spelen is niet alleen leuk, maar ook heel gezellig. De enthousiaste docenten en dirigenten van de vereniging organiseren regelmatig een concert of activiteit. Denk maar aan patatjes eten, een wijkconcert, halloween feest, spelen in ensembles of high tea.

Lijkt het je leuk om een instrument te leren spelen of te komen kijken bij een van onze orkesten? Kijk dan in de menu’s van Opleiding en Orkesten voor meer informatie.